Neočekivan epilog: Ubijeni silovatelji, cijela državi slavi reakciju policije

J. M.
Neočekivan epilog: Ubijeni silovatelji, cijela državi slavi reakciju policije

Slučaj silovanja i ubistva 27-godišnje veterinarke, koji je izazvao velike proteste u Indiji, dobio je neočekivan epilog. Četvorica muškarca koja su optužena za silovanje, ubistvo i spaljivanje leša veterinarke, na kraju su ubijena!

Desilo se to kada ih je policija odvela na mjesto zločina. Službena verzija je da su silovatelji pokušali oteti oružje policajcima, nakon čega su likvidirani. Cijela zemlja je proslavila ovaj čin, a mještani grada na jugu Indije su policajce obasipali cvijećem.

Zločin se desio prošle sedmice kada se 27-godišnjoj veterinarki pokvario skuter. Četvorica muškaraca su joj ponudila pomoć, a onda je silovali, ubili i zapalili.  

Tijelo nesretne veterinarke je narednog jutra pronašao prolaznik ispod podvožnjaka u južnoj državi Hyderabad nakon čega su uhapšena četvorica osumnjičenih.

Nakon otkrića zločina hiljade ljudi su protestirale u glavnom gradu Indije New Delhiju tražeći pravdu. Seksualno nasilje i zločini nad ženama u Indiji su u porastu uprkos strogim zakonima donesenim 2013. godine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije