Uoči izbora: Erdogan obećao besplatne kafe, čajeve i kolače

Radiosarajevo.ba
Uoči izbora: Erdogan obećao besplatne kafe, čajeve i kolače
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Govori Erdogana i Izetbegovića u Zetri
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u jučer je obećao da će širom Turske pokrenuti otvaranje Kiraathane, "Narodnih kafana" u kojima će se posjetiteljima svakodnevno tokom 24 sata nuditi besplatni kolači, kafa i čaj.

"Uz Božju volju uskoro ćemo napraviti korak dalje te ćemo otvoriti 'Narodne kafane'. Ondje će i mladi i stari moći doći kako bi sjeli i uz besplatnu kafu, kolače i čaj listali novine ili čitali knjigu", kazao je Erdogan na predizbornom skupu u jugoistočnoj pokrajini Hatay.

"Narodne kafane bit će ispunjene knjigama i otvorene 24 sata", istaknuo je Erdogan.

Kultura ispijanja čaja i kafe u Turskoj stara je stotinama godina, a 2013. godine UNESCO je na popis nematerijalnoga kulturnog dobra dodao poseban način pripreme turske kafe, nazvavši taj postupak simbolom prijateljstva i gostoljubivosti.

Erdoganovo obećanje jedno je od najneobičnijih predizbornih obećanja, a uslijedilo je samo dvije sedmice prije održavanja predsjedničkih i parlamentarnih izbora 24. juna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije