Erdogan za oktobar najavio otvaranje trećeg najvećeg aerodroma na svijetu

AA
Erdogan za oktobar najavio otvaranje trećeg najvećeg aerodroma na svijetu
Foto: Anadolija / Recep Tayyip Erdogan

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je danas u turskom gradu Konya kako će treći aerodrom u Istanbulu biti otvoren 29. oktobra ove godine, s godišnjim kapacitetom od 90 miliona putnika.

Erdogan je danas boravio u turskom gradu Konya, gdje se obratio okupljenim građanima na jednom od gradskih trgova. Erdogan je govorio o uspjesima njegove zemlje koje je ostvarila u posljednjih 16 godina.

Naglasio je kako Turska posjeduje sisteme bespilotnih letjelica sa i bez oružja, te dodao:

"Od dizajna do softvera, što u budućnosti bude trend u svijetu mi ćemo tražiti puteve da u tome budemo što napredniji. Dok sve to budemo radili, vršit ćemo konsultacije s onima koji su u svijetu najbolji u tom poslu", istaknuo je Erdogan.

Kritikujući opozicionu Republikansku narodnu stranku (CHP), Erdogan je kazao da svijest CHP-a može kasniti 100 godina, no njihovo lice (AK Parti) će biti okrnuto ka budućnosti.

"Povećat ćemo naš izvoz na 500 miliardi dolara. 29. oktobra ćemo otvoriti treći aerodrom (u Istanbulu). Gradimo aerodrom s godišnjim kapacitetom od 90 miliona putnika, koji će biti među prva tri u svijetu", rekao je Erdogan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije