UN: Prisilno raseljavanje stanovnika Gaze je čin genocida

0
AA
UN: Prisilno raseljavanje stanovnika Gaze je čin genocida
FOTO: AA / Nastavljeni napadi na Gazu

Prisilno raseljavanje stanovnika Gazi je čin genocida, rekao je u srijedu specijalni izvjestilac Ujedinjenih nacija (UN) Balakrishnan Rajagopal upozoravajući druge države da ne budu dio toga.

"Prisilno raseljavanje stanovnika Gaze je čin genocida, posebno s obzirom na veliki broj djece", naveo je Balakrishnan Rajagopal, specijalni izvjestilac za pravo na adekvatan smještaj na društvenoj mreži X.

On je upozorio:

Dvije godine od smrti Ivice Osima, prisjetili ga se u FK Željezničar i Japanu

Dvije godine od smrti Ivice Osima, prisjetili ga se u FK Željezničar i Japanu

"Zvaničnici Konga ili drugih država biće krivi za pomaganje i podržavanje genocida ako pristanu na bilo kakav transfer stanovništva."

On je to naveo medijskih izvještaja u kojima se navodi da su izraelski zvaničnici vodili tajne razgovore s afričkom državom Kongo i nekoliko drugih o potencijalnom prihvatanju stanovništva iz Gaze.

Izrael je pokrenuo nemilosrdne vazdušne i kopnene napade na Pojas Gaze nakon prekograničnog napada Hamasa 7. oktobra u kojima je ubijeno najmanje 22.313 Palestinaca, a 57.296 je povrijeđeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije