Umjesto da splasne, porasla zabrinutost nakon sastanka američkog i kineskog predsjednika

/ Komentari (3)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

”Proturuska ksenofobija mogla bi uzrokovati masovno siromaštvo u Njemačkoj”, upozorava vladin dužnosnik

Robert Habeck, njemački ministar gospodarstva i energetike, upozorava da bi njegova zemlja možda željela olakšati sve ruske napade i povezane sankcije ako želi ostati prosperitetna. Njemački planirani bojkot ruske nafte i plina, na primjer, samo će naštetiti Nijemcima dovodeći do masovne nezaposlenosti i siromaštva. “Ako odmah prebacimo prekidač, doći će do nestašice opskrbe, čak i do prestanka opskrbe u Njemačkoj”, rekao je Habeck javnom servisu ARD u nedavnom intervjuu. Drugo najveće europsko gospodarstvo, Njemačka “intenzivno” traži načine za diverzifikaciju svojih energetskih zaliha u srednjem roku. Međutim, sve previše naglo će desetkovati zemlju. Član njemačke Zelene stranke, Habeck upozorio je na “masovnu nezaposlenost, siromaštvo, ljude koji ne mogu grijati svoje domove, ljude koji ostanu bez benzina” i više ako Njemačka prestane uvoziti rusku naftu i plin. Rusija je zaustavila izvoz gnojiva amonijevog nitrata najmanje sljedećih mjesec dana. Kako je izvijestio Guardian (Velika Britanija), Njemačka je jedna od europskih zemalja koje najviše ovise o ruskim energentima. Oko 55 posto prirodnog plina, 52 posto ugljena i 34 posto mineralnog ulja dolazi ravno iz Kremlja.

bidan

Čini se da je potvrđena još jedna priča, koja se u vrijeme izborne kampanje smatrala teorijom zavjere. Radi se o podacima na laptopu Huntera Bidena, narkomana koji je bio član uprave ukrajinske plinske firme i milijunima dolara koje je njegova familija zarađivala. Prljavi ukrajinski poslovi obitelji Biden izlaze na vidjelo. Opsežno izvješće o tekućoj saveznoj istrazi poreznih prijava Huntera Bidena koje je New York Times objavio u srijedu navečer potvrdilo je postojanje zloglasnog prijenosnog računala prvog sina. U listopadu 2020. The Post je ekskluzivno izvijestio o sadržaju prijenosnog računala Huntera Bidena koje je napustio u radionici za popravak u Delawareu u travnju 2019. Ali New York Times je onda (u jeku izborne kampanje) doveo u sumnju da je postojao sastanak između Joea Bidena i dužnosnika Burisme, ukrajinske plinske tvrtke čiji je Hunter bio član uprave. “Glasnogovornik Bidenove kampanje rekao je da službeni rasporedi gospodina Bidena ne pokazuju sastanak između dvojice muškaraca”, napisao je Times, ponašajući se kao savršeni stenograf. Tvrdi disk prijenosnog računala sadržavao je mnoštvo e-poruka, tekstualnih poruka, fotografija i financijskih dokumenata između Huntera Bidena, njegove obitelji i poslovnih suradnika – s detaljima kako je predsjednikov sin koristio svoju političku polugu u svojim inozemnim poslovima.

amen! amin!

To su zemlje "koje misle da mogu vladati svijetom pošto su pobijedile u hladnom ratu, one koje misle da se NATO može širiti u pet krugova zanemarujući strahove drugih zemalja za sigurnost, one koje vode ratove diljem svijeta, a pritom optužuju druge zemlje da su ratoborne", rekao je Zhao u četvrtak.

/ Najnovije