Ukrajinci objavili stranicu o zarobljenim i ubijenim ruskim vojnicima na ratištima

7
Radiosarajevo.ba
Ukrajinci objavili stranicu o zarobljenim i ubijenim ruskim vojnicima na ratištima
Foto: 200rf / Rusi i njihovi dokumenti

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine na internetu su kreirali stranicu na kojoj zainteresirani mogu naći podatke o zarobljenim i ubijenim ruskim vojnicima u Ukrajini od početka okupacije, piše na stranici 200rf.

Kako su naveli u saopćenju, na ovoj stranici će se promptno postavljati fotografije i video zapise koje dobiju sa ratišta.

"Ako su vaši rođaci ili prijatelji u Ukrajini i učestvuju u ratu protiv našeg naroda - ovdje možete dobiti informacije o njihovoj sudbini", dodali su u saopćenju.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Nažalost, teško je identifikovati veliki broj ubijenih.

Rusi i njihovi dokumenti - undefined

Foto: 200rf: Rusi i njihovi dokumenti

"Ove fotografije i video zapise namjerno objavljujemo, možda ćete nekoga prepoznati po indirektnim znakovima. Informacije se stalno ažuriraju", dodali su.

Podsjetimo, četvrti je dan invazije Rusije na Ukrajinu.

Tokom noći su se vodili žestoki napadi u okolini Kijeva. Najžešće borbe vode se u gradu Vasilkivu, 30-ak kilometara južno od Kijeva, a pogođeno je veliko skladište nafte.

U Harkivu, drugom po veličini gradu, prema pisanju ukrajinskih medija, je pogođen plinovod. Rusi su prvo javili da su ga osvojili, a Ukrajinci su tokom dana potvrdili da su ga vratili.

Fotografije i snimke možete naći na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije