Ukrajina: Ruski vojnici otrovani nakon što su uzeli "poklon" od građana Harkova

10
Radiosarajevo.ba
Ukrajina: Ruski vojnici otrovani nakon što su uzeli "poklon" od građana Harkova
Foto: Gur.gov.ua/ Pixabay / Objava Ministarstva odbrane Ukrajine/ Ilustracija

Ruski vojnici u blizini Harkova umrli su nakon što su pojeli otrovane delicije koje su im dali na 'poklon' ukrajinski građani, tvrdi obavještajna agencija Ukrajine.

Dvojica vojnika iz 3. streljačke divizije preminula su odmah nakon što su pojeli delicije koje su služili građani Iziuma, objavila je u subotu Glavna obavještajna uprava Ukrajine na Facebooku.

Još 28 ruskih vojnika nalazi se na intenzivnoj njezi nakon trovanja, a nekoliko stotina drugih također boluje od 'teških bolesti' nakon što su pili otrovani alkohol koji su im dali civili.

Teška nesreća u centru Sarajeva, pričinjena velika materijalna šteta

Teška nesreća u centru Sarajeva, pričinjena velika materijalna šteta

"Ukrajinci se svim raspoloživim sredstvima odupiru okupatorima. Prema dostupnim informacijama, mještani okruga Izium (regija Harkov) Ruse iz 3. motostreljačke divizije Ruske Federacije 'liječili su' otrovanim delicijama.

Usljed toga su dva okupatora umrla odmah, još 28 je prebačeno na odjel intenzivne njege

Još oko 500 pripadnika 3. motorizovane divizije Ruske Federacije nalazi se u bolnicama zbog teškog trovanja alkoholom nepoznatog porijekla", navodi se u saopćenju.

Rusija je navodno otpisala trupe kao "neborbene gubitke" jer počinje da usmjerava svoje ratne napore na borbe u regionu Donbasa u istočnoj Ukrajini pošto nije uspjela opkoliti Kijev u prvih šest sedmica rata, piše Daily Mail.

Sabotaža je posljednja u kampanji civilnog ratovanja Ukrajinaca koji pokušavaju prkositi ruskim pokušajima da zauzmu njihove gradove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije