Ukrajina razvila zastrašujuće oružje 'zmaja koji riga vatru'. Sad znamo i zašto - pojavio se snimak

0
Radiosarajevo.ba
Ukrajina razvila zastrašujuće oružje 'zmaja koji riga vatru'. Sad znamo i zašto - pojavio se snimak
Foto: Printscreen / Zmaj koji riga vatru

Nakon što je objavljeno kako je Ukrajina počela koristiti zastrašujuće novo oružje, odnosno dronove koji "bljuju vatru", pojavile su se i snimke koje dokazuju da opisi nisu pretjerani i koji doslovno izazivaju jezu.

Nazvali su ih "Drakarski dronovi" po popularnoj seriji Igri prijestolja u kojoj se ova riječ koristi kao zapovijed da zmajevi rigaju vatru, no ukrajinski dronovi rigaju rastaljeni metal koji polijevaju iznad šumskih područja u kojima se kriju ruski vojnici.

Doslovno metalom prže sve ispred sebe, a novo moćno oružje nastalo je kao inovacija ukrajinske start-up kompanije koja proizvodi eksplozivne naprave, uključujući termitske punjive naprave koje se raspršuju dronovima.

Bravo, majstore: Damir Džumhur srušio favorizovanog Srbijanca i odbranio titulu u Istanbulu

Bravo, majstore: Damir Džumhur srušio favorizovanog Srbijanca i odbranio titulu u Istanbulu

Poljski javni medijski servis TVP, objavio je da je sve to rezultat toga što se Ukrajina konstantno mučni s nabavkom novog oružja i primorana je kreirati vlastita rješenja.

Jedan od najjačih aduta korištenja ovih dronova je razoran učinak na ruski moral.

Sada se pojavila snimka kako to izgleda, snimak je objavila 108. brigada teritorijalne odbrane Ukrajine na kojoj se vidi šuma koju dron doslovno zalijeva vatrom visoke temperature i istodobno ispušta municiju.

Nakon što dron isporuči svoj teret, odlazi, a iza njega ostaje šuma u plamenu.

 [twitter]https://x.com/front_ukrainian/status/1830550497452757350[/twitter]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije