Ukaljala čast porodice: Nožem rezao trudnu 17-godišnju sestru

Radiosarajevo.ba
Ukaljala čast porodice: Nožem rezao trudnu 17-godišnju sestru
Užasan zločin, skoro s fatalnim posljedicama, desio se u njemačkom Laupheimu. Izbjeglica iz Palestine, 20-godišnji mladić, zabio je nož u grudi svoje trudne 17-godišnje sestre, a potom je izrezao po licu.

Njen "zločin": Zaljubila se u 26-godišnjaka, također izbjeglicu, i željela je napustiti 34-godišnjeg muža. Posebno šokantno: Navodno su članovi porodice snimali 15 sekundi dok je mladić nožem povrijeđivao sestru.

Žrtva je djevojka Alaa koja je u Njemačku stigla iz Palestine preko Libije. Kada je imala 15 godina, porodica je udala za 17 godina starijeg Sirijca. U ovom braku ima sina, a sada je ponovo trudna.

Nedavno se zaljubila u 26-godišnjeg Jamala, također izbjeglicu, koji živi u susjednom Biberachu. To se nije svidjelo članovima nbjene porodice pa se brat brutalno obračunao s 17-godišnjakinjom, iako je Alaa, sva krvava, molila da je poštedi,

Samo čudom je preživjela napad, a napadač je pobjegao s njenim zakonitim suprugom. Uhapšeni su narednog dana u Schweinfurtu i optuženi za pokušaj ubistva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije