UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

14
FENA
UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"
Foto: EPA - EFE / David Cameron

Državni sekretar Ujedinjenog Kraljevstva za vanjske poslove David Cameron oglasio se javnim saopćenjem povodom predložene rezolucije o Srebrenici.

Kako je saopćeno iz BH UK Networka, na javnoj sjednici koja je održana u Domu lordova, Komitetu za međunarodne odnose i odbranu, državni sekretar za vanjske poslove David Cameron iznio je stav Vlade u vezi sa rezolucijom o Srebrenici.

"Izuzetno je depresivno... da Srbija i Republika Srpska pokreću kampanju protiv poništavanja rezolucije. U Srebrenici je bio genocid... Mislim da se svi sjećate Srebrenice i to je bio genocid, jedan od najgorih koje smo vidjeli na jednom kontinentu u posljednjih nekoliko decenija.

Udes na Otoci: Stvorile se velike gužve

Udes na Otoci: Stvorile se velike gužve

UK će glasati za rezoluciju, javno ćemo se zalagati za usvajanje rezolucije i prozivati ​​one koji se tome protive", kazao je Cameron. 

BH UK Network uputio je prošle sedmice apel Vladi Velike Britanije za molbom da podrže predloženu Rezoluciju o Srebrenici, saopćeno je iz ove organizacije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije