Uhapšeni učenici: Svjesno izazvali požar u školi u kojem su poginule 24 osobe

Anadolija
Uhapšeni učenici: Svjesno izazvali požar u školi u kojem su poginule 24 osobe
Nakon požara od prije dva dana u školi u glavnom gradu Malezije Kuala Lumburu, u kojem su smrtno stradale 24 osobe, privedeno je sedam učenika koji se sumnjiče da su svjesno izazvali požar.

Šef policije u Kuala Lumpuru Amar Singh je na konferenciji za novinare kazao je kako je sedam učenika optuženo da su svjesno izazvali požar u vjerskoj školi u Kuala Lumpuru.

Singh je rekao kako se radi o učenicima između 11 i 18 godina, a kod kojih je tokom ljekarskog pregleda utvrđeno da su koristili narkotike.

U požaru koji je prije dva dana izbio u vjerskoj školi u Kuala Lumpuru, u Maleziji, smrtno su stradale 24 osoba. Požar je izbio tokom noći u trospratnici smještenoj van grada, a ugašen je u roku od sat vremena.

Obzirom da su se na prozorima nalazile metalne rešetke i što je bio blokiran izlaz, smrtno su stradala 22 učenika i dva nastavnika. Spašeno je 14 učenika i četiri nastavnika. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije