Veliki požar nakon eksplozije u Londonu, policija javlja da je teroristički čin

Radiosarajevo.ba
Veliki požar nakon eksplozije u Londonu, policija javlja da je teroristički čin
Prema posljednjim informacijama najmanje dvoje ljudi teško je povrijeđeno u eksploziji koja se danas dogodila u londonskom metrou, nakon što je eksplodirala bijela posuda u stražnjem dijelu voza.

Trenutno traje velika akcija gašenja požara koji je nastao nakon eksplozije te se najmanje 50 vatrogasaca, uz podršku dvije jedinice za spašavanje, nalazi na mjestu eksplozije, prenosi RT.

Eksplozija koja se dogodila na stanici Parsons Green zabrinula je veliki broj građana, koji su panično bježali iz ovog dijela glavnog britanskoga grada, zbog čega je na ovu stanicu vrlo brzo stigao i veliki broj policijskih službenika koji osiguravaju mjesto nesreće, kao i njihove kolege iz protuterorističke jedinice.

Kako je prenio BBC, Neil Bashu, zamjenik pomoćnika komesara policije, potvrdio je kako se ova eksplozija smatra terorističkim činom.

Javnosti se ovim povodom obratio i ministar za vanjske poslove Velike Britanije Boris Johnson, koji je istaknuo kako su sve snage usmjerene na istraživanje ovog slučaja.

"Očito, svi bismo trebali ostati mirni i nastaviti naš radni dan najnormalnije koliko možemo. Iako su informacije šture, koliko sam ja razumio britanska policija i kompanije zadužene za transport u Londonu uskoro će objaviti sve informacije o ovoj eksploziji", istaknuo je Johnson.

Iz londonske hitne pomoći još uvijek nije otkriven tačan broj povrijeđenih osoba, budući da su intervencije još uvijek u toku i u interesu istrage je da to ne bude otkriveno.

Otkriveno je i kako se napad dogodio oko 8.20 sati, prema lokalnom vremenu.

Na društvenim mrežama pojavio se veliki broj fotografija i videozapisa s mjesta eksplozije, čime brojni građani pokušavaju otkriti jedni drugima da li je riječ o terorističkom napadu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije