Uhapšena prijateljica Jeffreya Epsteina: Ona je za njega vrbovala djevojčice?

Fena
Uhapšena prijateljica Jeffreya Epsteina: Ona je za njega vrbovala djevojčice?
Foto: EPA-EFE / Ghislaine Maxwel

Ghislaine Maxwell, dugogodišnja saradnica osramoćenog menadžera hedge fondova Jeffreya Epsteina, uhapšena je i optužena za podsticanje maloljetnica da se bave seksom.

Maxwell je uhapšena jutros u New Hampshireu, rekla je glasnogovornica FBI-a Adrienne Senatore. Tužioci su zakazali podnevnu konferenciju za novinare u New Yorku, javio je Bloomberg.

Optužnica protiv Maxwell, koja se sastoji od šest tačaka, uslijedila je gotovo godinu dana nakon što su Epsteina uhapsili agenti FBI-a 6. jula 2019. nakon što je njegov privatni avion sletio na aerodrom u New Jerseyju. Epstein je navodno izvršio samoubistvo u zatvoru u augustu prošle godine.

Ghislaine Maxwell je dovodila

Youtube/Screenshot: Ghislaine Maxwell je dovodila "maloljetnice seksualnom prijestupniku Jeffreyju Epsteinu

Maxwell, kćerka pokojnog britanskog izdavača Roberta Maxwella, bila je godinama bliska s Epsteinom. Dugo je negirala da je bila uključena u Epsteinove kriminalne radnje.

Maxwell je optužena da je sarađivala s Epsteinom od 1994. do najkasnije 1997. godine kako bi privukli maloljetne djevojčice da bi ih on seksualno zlostavljao, navodi se u optužnici.

Žrtve su bile maloljetne djevojčice, od kojih su neke imale samo 14 godina, kada ih je Maxwell navodno odabrala i "vrbovala" za seksualno zlostavljanje od Epsteina, tako što bi ih namamila u različite kuće u njegovom posjedstvu, uključujući one na Manhattanu i u Palm Beachu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije