Američki mediji: Obdukcija pokazala da je Epstein pretrpio lomove vratnih kostiju

Fena
Američki mediji: Obdukcija pokazala da je Epstein pretrpio lomove vratnih kostiju
Foto: Arhiv / Jeffrey Epstein

Obdukcija urađena na tijelu Jeffreya Epsteina pokazala je da je "pretrpio nekoliko lomova vratnih kostiju", navodi Washington Post u izvještaju objavljenom u srijedu.

Osobe koje su upoznate s obdukcijskim izvještajem kazale su za Washington Post da je među vratnim kostima koje su slomljene i podjezična kost, koja se nalazi u blizini Adamove jabučice. Šezdesetšestogodišnji Epstein je pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji u New Yorku u subotu. Bio je smješten sam u specijalnoj ćeliji.

Multimilionerski menadžer fondova za ograničavanja rizika nalazio se u zatvoru od početka prošlog mjeseca, a u optužnici protiv njega se navodi da je upravljao lancem za krijumčarenje žena od 2002. do 2005.

Smatra se da je plaćao djevojčice uzrasta od 14 godina za seksualne usluge. On se izjasnio da se ne osjeća krivim.

Dvojica zatvorskih čuvara koji su ga čuvali na noć samoubistva nisu ga obilazili u periodu od tri sata. Za sada se ne zna šta su zatvorski čuvari u to vrijeme radili ni gdje su bili jer se zatvorenici koji su smješteni u specijalne ćelije moraju obilaziti na svakih pola sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije