Uhapšen policajac u Njemačkoj: Dobio otkaz zbog sira, evo šta se desilo

0
Radiosarajevo.ba
Uhapšen policajac u Njemačkoj: Dobio otkaz zbog sira, evo šta se desilo
FOTO: Pixabay / Ilustracija/ Sirena

Policija je zadužena za red, mir i bezbjednost. Jedan njemački policajac se, međutim obrukao i umjesto da brine o sigurnosti nakrao se sira. Sada je zbog toga definitivno ostao bez posla.

Naime, kada je stigao na mjesto udesa, iz kamiona prevrnutog na autoputu ukrao je devet koturova čedara od po 20 kilograma. Sve u svemu, 180 kilograma sira maloprodajne vrednosti 554 eura (oko 1.085 KM).

On je već otpušten, ali se žalio. U utorak, 2. jula, Viši administrativni sud pokrajine Porajnje-Falačka je potvrdio presudu niže instance.

Između potreba i mogućnosti: Da li postoji inkluzivni turizam u Bosni i Hercegovini?

Između potreba i mogućnosti: Da li postoji inkluzivni turizam u Bosni i Hercegovini?

Policajac je insistirao da je sir poslije udesa ionako bio neupotrebljiv i da ga je zato odnio, deijlom u policijsku stanicu, a dijelom kući.

Povrh svega, rekao je njegov advokat, "on uopšte ne jede čedar". Sud, međutim, nije iskazao razumijevanje.

"Okrivljeni je počinio krađu na dužnosti u uniformi i pod službenim naoružanjem. Takvim ponašanjem je narušio ugled policije", naveo je u presudi.

To je li sir nešto još vrijedio ili nije, nije bitno, dodao je sud, a dužnost službenika bila je da spriječi krađu, ne da je počini, piše dpa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije