Uhapšen nakon što se konobarici hvalio da je ubio suprugu

Radiosarajevo.ba
Uhapšen nakon što se konobarici hvalio da je ubio suprugu
Foto: Telegraph.co.uk / Derek Potter

Stolar iz Velike Britanije Derek Potter (64) osuđen je na doživotni zatvor nakon što se u jednom kafiću konobarici pohvalio da je ubio suprugu.

Zanimljivo je da se Potter skoro izvukao jer je smrt svoje četvrte supruge Lesley predstavio kao samoubistvo. Policija ispočetka uopće nije posumnjala u priču da se nesretna žena objesila u sobi u njihovom zajedničkom domu.

Potter je vrlo uvjerljivo glumio ožalošćenog supruga. No onda se samo nekoliko dana nakon suprugine smrti konobarici Nataliji (32), dok je s njom flertovao, pohvalio da je ubio Lesley. Potom je konobaricu pozvao da se useli k njemu.

„Još je bio na prvoj pivi kad je rekao: Moram ti nešto reći. Volim jako svoju suprugu, ali nije prestajala zanovijetati pa sam je zadavio.“

Konobarica, koja je prijateljica s Potterovom kćerkom, bila je šokirana. Mislila je da je riječ o neukusnoj šali. Nakon što je sve prijavila policiji, ponovno su otvorili istragu.

„Gospodin Potter je zadavio suprugu vlastitim rukama, a onda je pokušao zataškati zločin i prikazati to kao suicid.“

Naknadna obdukcija je pokazala da je Lesley imala višestruke prijelome rebara i niz porezotina po cijelom tijelu.

Potter je tvrdio da je konobarica potpuno pogrešno shvatila njegove riječi. Osuđen je na doživotni zatvor. Potterova kćerka Nicole, koja je bila četiri mjeseca trudna u trenutku majčine smrti, kaže da ju je njen iznenadni odlazak jako potresao, piše RTL.

„Bila sam istovremeno vrlo nesretna i ljuta jer me ostavila. Moja majka je bila moja najbolja prijateljica, bila je nježna i draga. Nikada neće imati priliku uživati u unucima, pružiti im pažnju i ljubav.“

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije