Udala se rodica princeze Diane: Niko iz kraljevske porodice nije prisustvovao

1
Radiosarajevo.ba
Udala se rodica princeze Diane: Niko iz kraljevske porodice nije prisustvovao
Foto: Instagram / Greg Mallet i Amelia Spencer

Udala se rodica princeze Diane, kći njenog brata Charlesa, lady Amelia Spencer, a niti jedan član kraljevske porodice nije prisustvovao ceremoniji koja se održala nedaleko od Cape Towna u Južnoj Africi.

Njen odabranik je Greg Mallett s kojim je u vezi već 14 godina od čega su tri zaručeni, a prilikom nedavne zabave dobrodošlice koju su priredili za svoje goste, podijelio je njihovu zajedničku fotografiju i posvetio joj nježnu poruku.

"Nikad me nećeš prestati nasmijavati. A ja tebe nikad neću prestati gledati s divljenjem", napisao je uz fotografiju na kojoj ga supruga grli oko vrata pored bazena u dvorištu vile s pogledom na more.

Zbog prijetnji porodici: Irfan Peljto više neće suditi utakmice FK Sarajevo i FK Željezničar

Zbog prijetnji porodici: Irfan Peljto više neće suditi utakmice FK Sarajevo i FK Željezničar

Na vjenčanju je, prema pisanju britanskih medija bila njena majka Victoria te sestre Eliza i Kitty te polubrat Samuel Aitken, ali nije bilo njenog oca Charlesa Spencera, brata pokojne princeze Diane, kao ni njenih bratića princa Williama i Harryja.

Grof Spencer bio je u braku tri puta i ima sedmero djece. Ameliju i njenu sestru blizanku Elizu, kao i njihova brata Louisa i stariju sestru Kitty, dobio je u braku s prvom suprugom Victoriom Lockwood, a britanski mediji su više puta pisali da se od djece koju je dobio u prvom braku Charles udaljio.

Princeza Diana je uhapšena prije 37. godina, otkriveno šta se tada desilo

Princeza Diana je uhapšena prije 37. godina, otkriveno šta se tada desilo

Naime, Charles i Victoria su tokom svog braka živjeli u Cape Townu, a nakon njihovog razvoda 90-ih, on se vratio u Veliku Britaniju, a djeca su ga tamo posjećivala.

Čini se da je s kćeri i zetom bio u dobrim odnosima jer je čak nakon njihovih zaruka 2020. javno otkrio da ga je Greg zamolio za njegovu ruku.

"Presretan sam zbog svoje kćeri Amelije koja se zaručila za svog dečka s kojim je 11 godina, Grega.

Divno je čuti da su oboje tako uzbuđeni oko svoje budućnosti. Oboma šaljem ljubav i sve najbolje u zajedničkom životu.

Drago mi je da je Greg tražio moj blagoslov prije nego što ju je zaprosio, to je bilo jako slatko", komentarisaoje tad na Twitteru.

Glasine da je u lošim odnosima s kćerima krenule su nakon što se grof nije pojavio ni na vjenčanju njene sestre Kitty koja se u julu 2021. udala za svog 32 godine starijeg supruga, milijardera Michaela Lewisa.

Umjesto toga lady Kitty je do oltara ispratio njen brat, Louis Spencer, nasljednik porodičnog imanja i titule.

"Kitty i Charles su bili bliski dok je ona odrastala, ali njihov je odnos zahladio i udaljili su se nakon što je on oženio svoju treću suprugu Karen 2011. godine", ispričao je ranije izvor blizak obitelji.

Zanimljivo je istaknuti da, iako Charles Spencer ima sedmero djece, Kitty, Elizu, Ameliju i Louisa s prvom suprugom, Edmunda i Laru s drugom suprugom i osmogodišnju Charlotte iz trećeg braka, samo će Louis naslijediti obiteljsko bogatstvo.

Razlog tome je kontroverzna tradicija muške primogeniture, odnosno običaja da najstarije muško dijete dobije obiteljsku imovinu i aristokratsku titulu, stoga su njegove sestre eliminirane iz nasljedstva samo zato što su žene.

Iako ovaj običaj mnogi smatraju zastarjelim, njegova sestra Kitty bratu je pružila podršku.

"Primogenitura može biti zeznuta tema jer se vremena mijenjanju, a s njima se mijenjaju i stavovi.

Mi smo odrasli znajući da će Louis biti nasljednik i mislim da će on tu napraviti nevjerovatan posao’, rekla je Kitty. 

Louis, kojeg mediji redovno porede s princem Harryjem, za razliku od svojih sestara, izbjegava pozornost, te jako drži do svoje privatnosti.

U Britaniji ga se smatra jednim od najpoželjnijih neženja jer ima slavno ime, veliko bogatstvo i veze u kraljevskoj obitelji.

Njihova imovina nije mala, te se procjenjuje da je Dianin brat, grof Charles Spencer, 'težak' oko 154 miliona dolara (279 miliona KM), a obitelj ima imanje Althorp u West Northamptonshireu koje se proteže na oko 5,300 hektara.

Sama kuća ima nevjerovatnih 9290 kvadrata i sastoji se od devedeset soba, a princeza Diana je u njoj odrasla i živjela sve dok se nije udala za Charlesa 1981. godine.

Na imanju, na malenom otoku na jezeru, nalazi se i Dianin grob, a britanski mediji nagađaju da bi se Amelia trebala udati upravo na tom imanju, piše Story

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije