Ubica iz Vegasa ljetos je planirao napad u Chicagu

Radiosarajevo.ba
Ubica iz Vegasa ljetos je planirao napad u Chicagu
Ubica iz Las Vegasa, koji je počinio najgori pokolj u novijoj američkoj povijesti, ljetos je najvjerovatnije rezervirao hotelsku sobu u Chicagu prilikom održavanja festivala Lollapalooza, potvrdio je za AFP taj hotel u blizini festivalskog prostora.

Muškarac imenom Stephen Paddock, kao i ubica iz Las Vegasa, ljetos je rezervirao sobu koja gleda na mjesto održavanja poznatog festivala Lollapalooza, rekla je za AFP glasnogovornica hotela Blackstone, potvrdivši informaciju mrežne stranice TMZ.

"Surađujemo sa svim službama koje rade na slučaju", istaknula je glasnogovornica Emmy Carragher.

Muškarac nije došao u hotel, rekla je, ali se njegova rezervacija poklopila s festivalom koji se početkom augusta održao u parku u središtu Chicaga uz sudjelovanje stotina hiljada ljudi, među kojima je bila i Malia, kći bivšeg predsjednika Baracka Obame.

Hotel Blackstone nije mogao reći je li muškarac koji je rezervirao sobu isti onaj koji je u nedjelju u Las Vegasu ubio 58 ljudi i ranio gotovo 500.

No kako pišu američka glasila pozivajući se na anonimne policijske izvore, ubica je ostavio elektronički trag u Chicagu, ali i u Bostonu, prenosi Hina.

Tako je na internetu tražio informacije o stadionu za bejzbol i o umjetničkoj galeriji u Bostonu, piše mjesni list Boston Globe.

"Pratimo novinske natpise i u kontaktu smo sa saveznim partnerima", reagirao je glasnogovornik čikaške policije Anthony Guglielmi u priopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije