U toku saslušanje o NLO-ima i vanzemaljcima u američkom Kongresu: Grusch iznosi šokantne detalje!

2
Radiosarajevo.ba
U toku saslušanje o NLO-ima i vanzemaljcima u američkom Kongresu: Grusch iznosi šokantne detalje!
Foto: EPA - EFE / David Grusch

Veteran vazduhoplovstva i obavještajne agencije David Grusch danas je svjedočio pred Kongresom, nakon tvrdnji da Amerika "možda posjeduje tehnologiju koja je pronađena u svemirskom sistemu koji nije naš".

On je ranije govorio o tajnim programima za koje tvrdi da pokazuju da je Pentagon pronašao "netaknute ili djelimično netaknute letjelice" koje nije proizveo čovjek.

Tokom svjedočenja tvrdio je i da su SAD iz srušenih letjelica izvlačili tragove koji ne pripadaju čovjeku. Kada je upitan da li su to bili ljudski ili neljudski biološki tragovi, Grusch je šokirao odgovorom.

Pogledajte stravične prizore tornada u Kini: Najmanje pet poginulih i 33 povrijeđenih

Pogledajte stravične prizore tornada u Kini: Najmanje pet poginulih i 33 povrijeđenih

"Neljudski, a to je bila procjena ljudi sa direktnim znanjem o programu, sa kojima sam razgovarao", rekao je on.

Grusch kaže da zna za 'više kolega' koji su fizički povrijeđeni aktivnostima neidentifikovanih anomalnih fenomena. Upitan da iznese više detalja, izjavio je da 'ne može da ulazi u pojedinosti'.

Inače, u intervjuu koji je objavljen prošlog mjeseca, Grusch je rekao da su "SAD pronašle vanzemaljske pilote".

"Pa, naravno, kada povratite nešto što je ili sletjelo ili se srušilo, ponekad naiđete na mrtve pilote i vjerujete ili ne, koliko god to fantastično zvučalo, istina je", rekao je tada Grusch.

Vladini zvaničnici osporavaju njegove tvrdnje

U aprilu je Šon Kirkpatrik iz Kancelarije za rješavanje anomalija u svim domenima Ministarstva odbrane (AARO) rekao senatskom komitetu za oružane snage da "do sada nema vjerodostojnih dokaza o vanzemaljskim aktivnostima" ili "tehnologiji van svijeta".

Ali Mellon je rekao da postoje "vjerodostojni svjedoci" koji su u "direktnom sukobu između onoga što Kirkpatrik govori i onoga što je istinski tačno".

Mellon je također sugerisao da AARO nije najpogodniji za istraživanje ove misterije.

"Mislim da (AARO) može da posluži veoma važnoj svrsi u smislu istrage, navođenja agencija da dijele informacije, upoređivanja, razvoja strategija prikupljanja", ali kada govorite o istrazi ove tvrdnje o vraćenim materijalima, to je druga stvar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije