U Šangaju kažu da su obuzdali najgori val korone

0
Hina
U Šangaju kažu da su obuzdali najgori val korone
Foto: EPA / Mnogi su još uvijek pod lockdownom

Šangaj je objavio da je najgore izbijanje zaraze COVID-19 učinkovito obuzdano, nakon jednomjesečnog lockdowna za blizu 25 miliona ljudi, a vlasti su obećale zadržati zero-covid strategiju unatoč privrednim posljedicama.

Broj novozaraženih u kineskom financijskom središtu u "stalnom je silaznom trendu" od 22. aprila, rekao je šangajski dogradonačelnik Wu Qing.

"Trenutno se prevencija epidemije i kontrola situacije u našem gradu stalno popravlja, a epidemija je stavljena pod učinkovitu kontrolu", rekao je dogradonačelnik na konferenciji za novinare.

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Od ukupno 25 miliona građana mnogi su još uvijek pod lockdownom i ogorčeni su zbog mjera koje sada traju drugi mjesec, a primjenjuju se u sklopu kineskog "zero-covid" pristupa.

Weu je zvučao oprezno kazavši da, premda je lokalni prijenos "učinkovito obuzdan", postoji rizik povratka i grad neće odustati od strategije "dinamičkog čišćenja".

"Ne možemo se opustiti, upornost je pobjeda", rekao je ponavljajući komentare sa sastanka stalnog odbora politbiroa vladajuće Komunističke partije u četvrtak navečer.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije