U požaru u baru u Rouenu poginulo 13 ljudi

Fena
U požaru u baru u Rouenu poginulo 13 ljudi
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
U požaru koji je izbio tokom noći u baru u sjevernom francuskom gradu Rouenu poginulo je 13 ljudi i povrijeđeno je šest, saopćile su vlasti, u kako ga lokalni mediji nazivaju, nesretnom slučaju izazvanom svijećom na rođendanskoj zabavi.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje je objavilo broj poginulih u saopćenju u subotu ujutru, navodi da je uzrok požara u centru grada pod istragom.

Požar u baru Cuba Libre bio je "potpuno slučajan" i desio se tokom rođendanske zabave, izjavila je gradonačerlnica Rouena Yvon Robert za Europe 1 radio.

Lokalni mediji u regiji Normandije navode da je vatra izazvana svijećama na rođendanskoj torti tokom zabave u podrumu bara, i kako je moguće da su otrovni gasovi stvoreni vatrom uzrok trovanja neke od žrtava.

Više od 50 vatrogasaca stiglo je na mjesto nesreće kako bi lokalizovali požar, saopćilo je miinistarstvo unutrašnjih poslova.

U Rouenu je u ovoj sedmici sahranjen stariji svećenik koji je ubijen za oltarom svoje crkve u napadu islamskih militanata, prenosi Reuters

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije