Njemačka / U ormaru pedofila našli dječaka nestalog prije dvije i po godine

24. 12. 2019. u 13:06:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Njemačka policija u gradu Recklinghausenu u pretresu je stana muškarca osumnjičenog za posjedovanje fotografija dječje pornografije pronašla i tinejdžera (15) koji je nestao prije više od dvije godine.

Policija je tinejdžera našla u ormaru dok je tražila fotografije zlostavljanja djece u stanu osumnjičenog muškarca, piše BBC.

Dječak je odmah zbrinut i prebačen u kliniku gdje se utvrđuje njegovo fizičko i psihičko stanje.

Policija je uhapsila 44-godišnjaka pod sumnjom za seksualni prijestup, a oduzeti su mu hard diskovi. S njim je u stanu živio i 77-godišnjak koji je zasad samo ispitan, piše 24sata.hr.

Policija je rekla da imaju dokaze da je 15-godišnjak dugo boravio u stanu.

Inače, tinejdžer je 2017. godine živio u skloništu na rubu Recklinghausena zbog krize u njegovoj porodici. Tada mu je bilo 13 godina i samo je jednog dana, u ljeto, nestao.

Odmah je prijavljen njegov nestanak, no nikad nije pronađen nekakav trag o tome što mu se dogodilo.

S njemačkim je medijima pričala njegova majka koja je rekla da je jedva prepoznala vlastitog sina.

„Izgleda poput slomljenog starca. Još uvijek nosi odjeću u kojoj je nestao prije više od dvije godine. Rekao mi je da je bio zaključan dvije i pol godine i da nije smio izlaziti iz stana“, rekla je majka 15-godišnjaka i dodala da se nada da će joj biti dopušteno da sa sinom provede Božić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA