U Njemačkoj ubijen sportista s Balkana: Ispaljeno desetak metaka, policija traga za počiniteljem

1
Radiosarajevo.ba
U Njemačkoj ubijen sportista s Balkana: Ispaljeno desetak metaka, policija traga za počiniteljem
Foto: Ga.de / Njemačka policija

Kosovski bokser Besar Nimani (38) ubijen je u subotu navečer u njemačkom Bielefeldu.

Kako javljaju njemački mediji, u boksera je ispaljeno desetak metaka, a smrt mu je utvrđena na mjestu zločina. Policija traži počinitelja ili više njih.

"Oko 18 sati 38-godišnjak iz Bielefelda šetao je središtem grada u blizini Kunsthallea. Jedan ili više počinitelja upucalo je žrtvu", rekao je glasnogovornik policije Fabian Rickel.

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Muškarac je od težine zadobivenih povreda preminuo na mjestu događaja. Prema riječima očevidaca, počinitelji su bili grupa muškaraca. Navodno su prije zločina bili u obližnjem kafiću.

Radio Bielefeld javlja kako je žrtva izašla iz frizerskog salona, ​​nakon čega su ispaljeni hitci. Kako prenose lokalni mediji BMW je navodno čekao počinitelje s upaljenim motorom.

Nimani je rođen na Kosovu. Karijeru je započeo 1998. u Bielefeldu u klubu SV Brackwede.

Još 2014. godine, Nimani, njegov brat Berat (39) i prijatelj (40) sudjelovali su u svađi s jednim muškarcem u turskom restoranu u blizini glavne željezničke stanice u Bielefeldu. Tokom svađe Nimani je muškarca udario bocom po glavi. Tada je napadnuti muškarac izvadio pištolj i zapucao.

Bild piše kako je tada povrijeđeno petero ljudi, među kojima i Besar Nimani. Počinitelj je 2014. godine osuđen na 18 mjeseci zatvora zbog kršenja Zakona o oružju. Sud je pretpostavio da je muškarac djelovao u samoobrani, prenosi Fenix.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije