U nesreći u zabavnom parku poginuo 17-godišnjak, djevojka teško povrijeđena

0
Hina
U nesreći u zabavnom parku poginuo 17-godišnjak, djevojka teško povrijeđena
Foto: PrtScr / U tragičnoj nesreći poginuo je tinejdžer

Sedamnaestogodišnji mladić je poginuo, a 19-godišnja djevojka teško je ozlijeđena u nesreći koja se dogodila u noći na nedjelju u zabavnom parku blizu grada Beziersa na jugu Francuske, rekao je državni tužitelj Raphael Balland.

Danas ujutro zatvoren je lunapark u Cap d'Agdeu blizu Beziersa, a policija je ogradila područje oko njega, rekao je dopisnik AFP-a.

"Dvije su osobe stradale dok su bile na atrakciji 'Adrénaline'. Sedamnaestogodišnjak je podlegao ozljedama, a 19-godišnja djevojka hitno je prevezena u bolnicu u Montpellieru", rekao je Balland.

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

Otvorena je i sudska istraga zbog ubistva i nenamjernog nanošenja ozljeda, a četvorica muškaraca, među kojima je i voditelj zabavnog parka, privedeni su u nedjelju u tri sata da bi razjasnili što se dogodilo.

Tokom noći je bilo vjetrovito, "što je rijetkost u Agdeu", rekao je AFP-u gradonačelnik toga grada Gilles d'Ettore, kazavši da su nesreću mogli prouzročiti snažni naleti vjetra. Dodao je i da do danas nije donesena nikakva općinska uredba o prekidu rada ovakvog tipa adrenalinske atrakcije u slučaju vjetra, jer se o tomu dosad nije raspravljalo na općinskim sastancima.

Le Parisien je objavio snimak nesreće koji možete pogledati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije