Stravična nesreća u zabavnom parku: Jedno poginulo, ima povrijeđenih

0
Radiosarajevo.ba
Stravična nesreća u zabavnom parku: Jedno poginulo, ima povrijeđenih
Foto: EPA-EFE / Policija na mjestu tragičnog događaja

Stravična nesreća u kojoj je jedna osoba poginula, a više ih je ozlijeđeno dogodila se u glavnom gradu Švedske Stockholmu!

Prema riječima očevidaca, roller coaster je izletio sa šina u zabavnom parku Gröna Lund i srušio se s velike visine. Najmanje jedna osoba je poginula, a nekoliko ih je ozlijeđeno, rekli su operateri parka.

Javni servis izvijestio je o jednoj mrtvoj osobi i četvero ozlijeđenih.

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

"Ovo je nevjerojatno tragično i šokantno. Nažalost, primili smo vijest da je jedna osoba poginula, a nekoliko ih je ozlijeđeno", rekla je glasnogovornica parka.

Još uvijek nije jasno što je dovelo do ove teške nesreće. Park će ostati zatvoren dok se ne otkriju svi detalji o nesreći. Policija je zasad samo potvrdila kako se radi o više ozlijeđenih. Još nije poznato koliko su teške ozljede, kao ni dob ni spol žrtava, piše Fenix magazin.

Roller coaster "Jetline" vozi do 90 kilometara na sat stazom dugom 800 metara i visok je do 30 metara. Mediji pišu kako je ukupno 14 ljudi bilo na toboganu kada se nesreća dogodila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije