U napadima najmanje šest mrtvih, ubijena trojica napadača

Radiosarajevo.ba
U napadima najmanje šest mrtvih, ubijena trojica napadača
Šest osoba sinoć je ubijeno, a 48 ranjeno u nekoliko napada u središtu Londona, blizu London Bridgea.

Britanski dužnosnik za borbu protiv terorizma Mark Rowley izjavio je da su naoružani policajci vrlo brzo i hrabro reagirali te se sukobili s tri naoružana muškarca, koji su ubijeni na Borough Marketu.

"Osumnjičenima su se suprotstavili policajci, koji su ih ubili unutar osam minuta od prvog poziva. Osumnjičeni su nosili nešto što je sličilo na prsluke s eksplozivom, ali kasnije se pokazalo da to nije bilo to", rekao je Rowley.

Nekoliko incidenata u središtu Londona dogodilo se u kasnim satima u subotu. Prvo se bijeli kombi zaletio u pješake na London Bridgeu, zatim je, po riječima očevidaca, troje ljudi izašlo iz kombija s noževima i krenulo prema Borough Marketu ubadajući ljude na koje su naišli.

Britanska policija proglasila je subotnje incidente na London Bridgeu i Borough Marketu terorističkim činovima, dok je incident u Vauxhallu, koji se ranije također spominjao, bilo ranjavanje nožem koje nije povezano s incidentima na prve dvije spomenute lokacije.

Zasad još niko nije preuzeo odgovornost za napade u središtu Londona.

Britanska premijerka Theresa May izjavila je da se incident u Londonu tretira kao potencijalni teroristički čin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije