U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

0
Radiosarajevo.ba
U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac
Foto: DPA / U Njemačkoj se prevrnuo autobus Flixbus

Njemačke vlasti su tek danas objavile saopćenje o stravičnoj nesreći u kojoj je učestvovao autobus na relaciji Berlin - Zurich, a u kojoj su stradala četiri putnika.

Iako je u prvi mah javljeno da je pet žrtava, danas je to ispravljeno, s tim da je jedna žena u izuzetno teškom stanju.

Njemačka policija je objavila da je u momentu nesreće u autobusu 'Flixbus' bila 53 putnika iz čak 24 zemlje. Naime, prema ovom spisku putnika, jedan putnik je bio iz Bosne i Hercegovine.

Vlada Portugala odbija pokrenuti proces isplate odštete za zločine transatlantskog ropstva

Vlada Portugala odbija pokrenuti proces isplate odštete za zločine transatlantskog ropstva

Prema spisku njemačkih vlasti, putnici su iz sljedećih zemalja: 18 iz Njemačke, četiri iz Avganistana, po tri iz Ukrajine i Indonezije, po dva iz Sirije, Perua, Poljske, Kine, Hrvatske, Indije i SAD te po jedan putnik iz Bosne i Hercegovine, Uzbekistana, Rusije, Novog Zelanda, Francuske, Češke Republike, Kanade, Sjeverne Makedonije, Italije Švajcarske, Slovačke, Turske i Irana.

Inače, polako izlaze i detalji nesreće, koji nisu bili poznati. Naime, jedan putnik je za 'Leipziger Volkszeitung' izjavio da je cijelo putovanje bilo 'čudno'.

Navodno, u nekom trenutku vozač je čak promašio rutu i morao je naglo zakočiti te se navodno posvađao i s kolegom, prenijeli su mediji. Da li je svađa između kolega dovela do ove nesreće tek će biti utvrđeno daljom istragom, prenose Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije