Vozač autobusa u Njemačkoj pod istragom: U prevrtanju poginulo četvero ljudi, brojni povrijeđeni

0
Radiosarajevo.ba
Vozač autobusa u Njemačkoj pod istragom: U prevrtanju poginulo četvero ljudi, brojni povrijeđeni
Foto: EPA-EFE / U nesreći kod Lepiziga poginule četiri osobe

Protiv vozača autobusa koji se prevrnuo na njemačkoj autocesti u srijedu, 27. marta, pri čemu je poginulo četvero ljudi, a mnogi su povrijeđeni, vodi se istraga zbog ubistva i nanošenja tjelesnih povreda iz nehaja, saopćio je u četvrtak, 28. marta, ured javnog tužitelja.

Glasnogovornik ureda nije mogao reći je li muškarac (62) već ispitan.

Flixbus na sprat s 54 osobe, uključujući dva vozača, skrenuo je s autoceste A9 u blizini Leipziga u srijedu ujutro i prevrnuo se, prenose njemački mediji.

Horor u moru: Plivao je nedaleko od obale kad ga je napao morski pas, mislili su prvo da je srčani

Horor u moru: Plivao je nedaleko od obale kad ga je napao morski pas, mislili su prvo da je srčani

Autobusni prijevoznik ranije je izvijestio da je u autobusu bilo 55 osoba. Policija je saopćila da je četvero ljudi poginulo (ranije je javljeno da ih je pet, op.a.) te da je teže povrijeđeno šest, a lakše 29 ljudi.

U četvrtak nisu izneseni detalji o zdravstvenom stanju povrijeđenih. Istražitelji su trenutno usredotočeni na utvrđivanje uzroka nesreće.

"Svi povrijeđeni koji se nalaze u bolnici bit će ispitani, pod uvjetom da njihovo zdravstveno stanje to dopušta", rekla je u četvrtak glasnogovornica sjedišta policije u Leipzigu odgovarajući na upit.

Također će biti naručen izvještaj o analizi autobusne nesreće, saopćio je ured javnog tužitelja. Prvi rezultati očekuju se tek za nekoliko sedmica.

Identitet četvero poginulih još nije bio utvrđen.

"Nastojimo i nadamo se da ćemo poslijepodne moći dati informacije o tome", rekla je glasnogovornica policije.

Autobus je putovao iz Berlina u Zurich.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije