U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

0
Radiosarajevo.ba
U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac
Foto: DPA / U Njemačkoj se prevrnuo autobus Flixbus

Njemačke vlasti su tek danas objavile saopćenje o stravičnoj nesreći u kojoj je učestvovao autobus na relaciji Berlin - Zurich, a u kojoj su stradala četiri putnika.

Iako je u prvi mah javljeno da je pet žrtava, danas je to ispravljeno, s tim da je jedna žena u izuzetno teškom stanju.

Njemačka policija je objavila da je u momentu nesreće u autobusu 'Flixbus' bila 53 putnika iz čak 24 zemlje. Naime, prema ovom spisku putnika, jedan putnik je bio iz Bosne i Hercegovine.

SDA objavila dokument na 14 stranica: Pročitajte 'Hronologiju Trojkinog popuštanja i izdaje'

SDA objavila dokument na 14 stranica: Pročitajte 'Hronologiju Trojkinog popuštanja i izdaje'

Prema spisku njemačkih vlasti, putnici su iz sljedećih zemalja: 18 iz Njemačke, četiri iz Avganistana, po tri iz Ukrajine i Indonezije, po dva iz Sirije, Perua, Poljske, Kine, Hrvatske, Indije i SAD te po jedan putnik iz Bosne i Hercegovine, Uzbekistana, Rusije, Novog Zelanda, Francuske, Češke Republike, Kanade, Sjeverne Makedonije, Italije Švajcarske, Slovačke, Turske i Irana.

Inače, polako izlaze i detalji nesreće, koji nisu bili poznati. Naime, jedan putnik je za 'Leipziger Volkszeitung' izjavio da je cijelo putovanje bilo 'čudno'.

Navodno, u nekom trenutku vozač je čak promašio rutu i morao je naglo zakočiti te se navodno posvađao i s kolegom, prenijeli su mediji. Da li je svađa između kolega dovela do ove nesreće tek će biti utvrđeno daljom istragom, prenose Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije