Turski ministar Cavusoglu govorio o kupovini borbenih aviona F-16

3
Anadolija
Turski ministar Cavusoglu govorio o kupovini borbenih aviona F-16
FOTO: AA / Mevlut Cavusoglu

Ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Cavusoglu izjavio je da su snimci civilnih žrtava i razaranja u ukrajinskom gradu Buči zaista neprihvatljivi i sramotni za cijelo čovječanstvo.

Cavusoglu boravi u Briselu gdje je prisustvovao drugom i posljednjem danu sastanka ministara vanjskih poslova NATO-a o ratu Rusije i Ukrajine.

On je u obraćanju novinarima u Briselu rekao da je razgovarao sa svojim ukrajinskim kolegom Dmitrom Kulebom i da mu je rekao da su najnovije slike iz Buče zaista neprihvatljive, sramotne za čovječanstvo.

Misterija konačno riješena: Otkriveno zašto princ William nije bio na snimku s Kate

Misterija konačno riješena: Otkriveno zašto princ William nije bio na snimku s Kate

Pregovori Rusije i Ukrajine moraju biti nastavljeni, uprkos teškim uvjetima“, rekao je Cavusoglu.

On je također kazao da i Rusija i Ukrajina pozitivno gledaju na to da se i naredne runde pregovora organiziraju u Istanbulu.

Dodao je da su u toku pregovori za evakuaciju civila iz Ukrajine pomorskim putem u Turkiye.

Na upit novinarima o procesu normalizacije odnosa između Turske i Egipta, Cavusoglu je kazao da se poduzimaju koraci u tom pravcu i da će to biti nastavljeno i u narednom periodu.

Komentirajući proces tursko-američkih pregovora o modernizaciji i kupovini borbenih aviona F-16, Cavusoglu je rekao da taj proces ide u pozitivnom pravcu i da je važno pismo koje je o tom pitanju State Department poslao Kongresu.

Cavusoglu je otkrio da ga je ministar vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Antony Blinken pozvao u posjetu u Washington 18. maja te je dodao da će to biti prilika za opsežne bilateralne razgovore o važnim temama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije