! / Turski F-16 ili nešto drugo: Azerbejdžan dao svoju verziju rušenja armenskog Su-25

30. 09. 2020. u 13:58:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 8

Jedan od najvažnijih događaja u armensko-azerbejdžanskom ratnom sukobu bilo je rušenje armenskog borbenog aviona Suhoj Su-25.

Armensko ministarstvo obrane objavilo je da je njihovu letjelicu srušio turski borbeni avion F-16 što su iz Ankare brzo demantirali.

Svoju verziju događaja dao je i Azerbejdžan: U Bakuu raspolaže informacijama da su dva armenska aviona Su-25 udarila u planinu i eksplodirala, saopćio je pomoćnik predsjednika Azerbejdžana, šef odjeljenja za spoljnu politiku Hikmet Hadžijev.

"Saopćenja da je avion F-16, koji pripada Zračnim snagama Turske, oborio armenski avion Su-25, su apsurdna i riječ je o još jednoj dezinformaciji Armenije. Prema informacijama kojima raspolaže azerbejdžanska strana, 29. septembra su na teritoriji Armenije poletjela dva aviona Suhoj Su-25. Oba aviona udarila su u planinu i eksplodirala. To sugerira da armensko rukovodstvo objavljuje pogrešne informacije svojim stanovnicima i javnosti. Bilo bi dobro da vojno rukovodstvo Armenije pruži informacije o drugom avionu i njegovom pilotu, umjesto što optužuje druge strane", rekao je Hadžijev, prenosi agencija APA.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA