Turisti opisali horor iz Španije: Mahao je nožem i smijao se, bilo je strašno

Radiosarajevo.ba
Turisti opisali horor iz Španije: Mahao je nožem i smijao se, bilo je strašno
Foto: Printscreen / Jezive scene: Srbijanac naočigled turista mučio sunarodnjaka

Muškarac iz Srbije prerezao je grlo čovjeku na balkonu hotela u poznatom španskom ljetovalištu Kosta del Sol, a ovu jezivu scenu su posmatrali prestravljeni turisti, koji su opisali detalje horora.

Jezive scene: Srbijanac naočigled turista mučio sunarodnjaka

„Odjednom sam čuo viku i pogledao šta se događa, a onda su svi ti ljudi počeli da trče u bar“, rekao je barmen u obližnjem baru, a prenosi “theolivepress”.

Scena kao iz horor filma. Muškarac je držao veliki kuhinjski nož ispod grla jedne osobe i vikao na šokirane turiste koji su posmatrali stravičnu scenu ispod balkona.

„Situacija je mogla da se otme kontroli. Kada sam vidio čovjeka sa peškirom koji mu je pokrivao lice, pomislio sam da će ga ubiti“, rekao je Philip Day, britanski naftni radnik.

Stepen povreda drugog muškarca, za kog se takođe sumnja da je iz Srbije, nije poznat, ali njega su za svaki slučaj hitne službe prevezle sa mjesta nesreće.

„Tip sa nožem je izgledao kao manijak, a kada ga je policija odvukla, osmjehnuo se i namignuo ljudima … bilo je jako čudno“, opisao je situaciju jedan od svjedoka.

Do jezivog događaja došlo je juče u španskom ljetovalištu Kosta del Sol. Sve se dešavalo na balkonu na trećem spratu jedne zgrade nedaleko od luke Dukesa, a pred očima prestravljenih britanskih turista.

Podsjetimo, muškarac je drugog muškarca u donjem vešu vezao za ogradu balkona i stavio mu peškir preko očiju, a kada je lokalna policija došla na lice mjesta napadač je veliki nož držao na vratu žrtve i počeo da mu reže vrat. To se dogodilo u utorak popodne, a zahvaljujući intervenciji policije napadač je uhapšen, a muškarac spasen i prebačen u bolnicu.

Gradonačelnik španskog ljetovališta Mario Jimenez čestitao je policiji na “profesionalizmu i hrabrosti”.

Policija Kosta del Sola saopštila je da joj treba još dokaza kako bi optužila napadača, zbog čega je od svedoka, britanskih turista, tražila fortografije i video snimke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije