Turista preživio uragan Irma, pa poginuo kod kuće u saobraćajnoj nesreći

Radiosarajevo.ba
Turista preživio uragan Irma, pa poginuo kod kuće u saobraćajnoj nesreći
Jamie Thomas (28) je uspješno preživio katastrofalni uragan Irma koji je početkom mjeseca pogodio Floridu gdje je ljetovao, no samo sedam dana nakon što se vratio kući poginuo je u saobraćajnoj nesreći.

Britanski mediji javljaju kako je Thomas bio na Floridi tokom septembra, kada je tu američku državu pogodio uragan pete kategorije.

Imao je sreću da u prirodnoj nepogodi nije bio čak ni ozlijeđeno, nego se uključio u rad spasilačkih službi i pomagao osiguravati zgrade i društvenu imovinu. 

Nakon što se situacija na Floridi smirila, Jamie je otišao kući u Veliku Britaniju. No, samo sedam dana kasnije poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći. Vozio se motociklom i odjednom zabio u prikolicu za prijevoz konja. 

Liječnici su se borili za njegov život, a na mjesto nesreće odmah je došao i medicinski helikopter kako bi Jamie bio što prije otpremljen u bolnicu, no ozljede su bile preteške i nije mu bilo spasa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije