Časna sestra vješto barata motornom pilom i čisti posljedice uragana Irma

Radiosarajevo.ba
Časna sestra vješto barata motornom pilom i čisti posljedice uragana Irma
Časna sestra pobrinula se za nesvakidašnji prizor u jednoj četvrti Miamija, nedugo nakon prolaska Irme. No, ona u svome činu ne vidi ništa posebno.

“Vraćala sam se s ovog mjesta u samostan i ulica je bila potpuno blokirana. Automobili su se penjali na pločnik i gotovo se zabijali u zid. Shvatila sam da je potreban sigurniji prolaz, pa sam se vratila u školu, uzela motornu pilu i krenula piliti granje”, kaže časna sestra Margaret Ann.

Rodom iz Teksasa, kaže kako je postupila onako kako je odgojena.

"Moj tata nas je uvijek učio da činimo sve što možemo kako bismo pomogli drugim ljudima, i uvijek stavljaj druge ispred sebe”, govori časna sestra.

Za nju danas niko ne bi ni znao da ju nije primijetio policajac, snimio video i objavio ga na Twitteru. Sestru Margaret iznenadna je slava malo zbunila.

“Zaista mi nije baš ugodno, ali ako je to ono što Bog želi, neka tako bude. Ja sam sretna što mi je Bog dao priliku da pomognem drugima”, dodaje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije