Trumpu se neće svidjeti: Važna odluka uoči narednog predsjedničkog TV duela

0
Radiosarajevo.ba
Trumpu se neće svidjeti: Važna odluka uoči narednog predsjedničkog TV duela

Na predstojećoj televizijskoj debati 22. oktobra američki predsjednički kandidati moći će odgovarati na pitanja voditelja u potpunoj tišini i bez rizika da ih protivnik prekine. Odgovarajuću odluku, kako je izvijestio Associated Press, donijela je u ponedjeljak Komisija za predsjedničku televizijsku debatu.

Prema inovaciji, mikrofon jednog od kandidata bit će isključen na dvije minute koje su dodijeljene njegovom protivniku da odgovori voditelju. Ukupno će mikrofoni sadašnjeg američkog predsjednika Donalda Trumpa i njegovog izbornog rivala, demokratskog kandidata Joea Bidena, biti isključeni šest puta tokom rasprave.

Nakon što oba kandidata završe sa iznošenjem svojih stavova o svakoj od šest tema rasprave u predviđena dva minuta, moderator će im omogućiti da započnu raspravu.

Ukupno će se rasprava podijeliti u šest tematskih segmenata od po 15 minuta. Predsjednički kandidati govorit će o temama poput borbe protiv pandemije koronavirusa, problemima američkih porodica, rasnih pitanja u Sjedinjenim Državama, pitanja klimatskih promjena, pitanja nacionalne sigurnosti i vođenja zemlje. Rasprava će započeti u 21 sat po lokalnom vremenu i trajat će 90 minuta bez pauza za oglašavanje.

Prva televizijska debata Bidena i Trumpa održana je 29. septembra u Clevelandu u državi Ohio. Protivnici su i tada dobili dvije minute da odgovore na pitanje moderatora bez intervencije protivnika, ali često su sudionici zanemarivali ovo pravilo.

Otprilike 10 minuta nakon početka rasprave, kandidati su počeli jedna drugom upadati u riječ. Komisija za predsjedničke televizijske rasprave rekla je da će format sljedeće rasprave biti promijenjen zbog ponašanja učesnika.

Druga runda televizijske debate bila je zakazana za 15. oktobar u Miamiju (Florida), ali je odgođena nakon što je Trump na Twitteru napisao da su on i njegova supruga zaraženi koronavirusom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije