Trump uvjerava Amerikance: Da sam ovo uradio, bili bismo u depresiji

0
Radiosarajevo.ba
Trump uvjerava Amerikance: Da sam ovo uradio, bili bismo u depresiji
Foto: EPA-EFE / Donald Trump

Predsjednički izbori u Sjedinjenim Američkim Državama bit će održani 3. novembra, a kandidati Donald TrumpJoe Biden čine sve da osvoje simpatije i glasove birača. 

Aktuelni predsjednik Trump u pohodu je za drugim mandatom, a prema ocjenama nekih anketa navodno zaostaje 17 posto za protivkandidatom. Jedan od glavnih argumenata kandidata iz redova Demokrata zašto glasači ne bi trebalo da daju povjerenj Trumpu jeste njegov odgovor na pandemiju koronavirusa. 

Međutim, Trump je na mitingu u Nevadi objasnio da, iako je u toj zemlji korona odnijela 225.000 života, smatra da nije ni trebalo da sluša medicinske stručnjake, ističući u više navrata da su im procjene u nekim slučajevima bile kontradiktorne i pogrešne. 

Čak je i situaciju u vezi sa “korona ekspertima” iskoristio kao argument zašto ljudi ne bi trebalo ni da glasaju za Bidena, jer će ih on poslušati ako postane predsjednik SAD.

"Ako glasate za Bidena, on će vaše poslove prepustiti Kini. Predat će vašu budućnost virusu. Zatvorit će vas u kuće", kazao je Trump tokom govora u saveznoj državi Nevada. 

On će slušati naučnike, dodao je.

"Da sam poslušao naučnike, vjerovatno bismo sada imali zemlju u velikoj depresiji. Umjesto toga mi smo sada kao raketni brod, pogledajte samo naše brojeve", istakao je Trump.  

Biden se u međuvremenu oglasio povodom izjave Trumpa sa kratkim "Da".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije