Trumpove pristalice se okupljaju i u drugim američkim gradovima

0
Fena
Trumpove pristalice se okupljaju i u drugim američkim gradovima
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Trumpove pristalice okupili su se ispred vladinih institucija širom zemlje, prisiljavajući na evakuaciju osoblja u najmanje dvije države. U St. Paulu, u saveznoj državi Minesota, demonstranti su veselo uzvikivali kada su saznali da su pristalice predsjednika Donalda Trumpa upale u američki Capitol.

Stotine većinom nemaskiranih ljudi okupilo se u srijedu ispred glavnih gradova s Trumpovim zastavama i natpisima "Stop krađi glasova". U Georgiji i Oklahomi neki su demonstranti nosili oružje.

Policija države Novi Meksiko evakuirala je osoblje iz vladine zgrade koja uključuje urede guvernera i državnog sekretara iz predostrožnosti ubrzo nakon što su stotine pristalica koje su mahale američkim zastavama stigli u karavani automobila i na konjima. Glasnogovornik guvernerovog ureda kaže da nije bilo naznaka prijetnji da će upasti u zgradu.

U Utahi, osoblje guvernera poslano je kući prije nego što se nekoliko stotina pro-Trumpovih demonstranata okupilo ispred Kapitola, iako su demonstracije relativno mirne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije