SAD / Odbijao ih dostaviti: Trumpove porezne prijave moraju se predati Kongresu

30. 07. 2021. u 23:32:00 Hina

Shares: 0

Porezne prijave bivšeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa koji ih je dosad odbijao objaviti, moraju se predati odboru Kongresa, naredilo je u petak američko ministarstvo pravosuđa.

Odbor za budžet Zastupničkog doma "iznio je dovoljne razloge kada je zatražio da mu se predaju porezne prijave bivšeg predsjednika i ministarstvo financija mu mora pokazati te informacije", ocijenilo je ministarstvo u bilješci.

Predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi s odobravanjem je dočekala odluku ministarstva pravosuđa o predaji poreznih prijava Donalda Trumpa zastupnicima, rekavši da je pristup dokumentima "stvar nacionalne sigurnosti".

"Američki narod zaslužuje da zna činjenice o njegovim zabrinjavajućim sukobima interesa i o potkopavanju naše sigurnosti i demokratije dok je obavljao predsjedničku dužnost", rekla je u izjavi Pelosi, čelnica demokrata u Kongresu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA