Trumpova reakcija na glasanje Georgea Busha

Radiosarajevo.ba
Trumpova reakcija na glasanje Georgea Busha
/ Trump i Bush, Foto: CNBC
Nakon informacije da George Bush, Republikanac i bivši američki predsjednik, nije glasao za republikanskog kandidata za predsjednika SAD, oglasio se i Donald Trump.

U izjavi za CNN kazao je “tužno je to”.

 

“Mislim da je to jako tužno, znate”, rekao je Trump i onda nastavio s čudnom izjavom: “Kada vidim Busha da to radi – a znate da sam ga izuzetno kritikovao zbog rata u Iraku, što je bila užasna odluka – i kada vidim grozan način na koji nas je Obama izveo iz tog sukoba – tu kombinaciju...Iskreno, ne mislim da to ima ikakvog utjecaja. Nikakvog odjeka njema taj njegov glas.”

 

Podsjećamo, Georgeov brat Jeb Bush bio je Trumpov protivnik i jedan od republikanskih kandidata za predsjednika, ali je “utrku” napustio u februaru ove godine. Trump ga, u debatama, nije štedio - i njihov otac i, također, bivši predsjednik George Bush navodno je dao podršku Clinton, a njihova majka Barbara Bush javno je kazala da ne shvaća koja žena može dati glas Donaldu Trumpu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije