Trumpov saradnik naoružan do zuba pozirao sa porodicom ispred novogodišnje jelke

3
Radiosarajevo.ba
Trumpov saradnik naoružan do zuba pozirao sa porodicom ispred novogodišnje jelke
Foto: Twitter / Riječ je o Thomasu Massieu

Američki kongresmen u subotu je objavio fotografiju sebe i svoje porodice na kojoj oko božićnog drvca nasmiješeno poziraju s oružjem, a samo nekoliko dana nakon pucnjave u srednjoj školi u Michiganu i ubistva četiri tinejdžera, javlja Reuters.

"Sretan Božić! P.S. Djedice, donesi nam streljivo", napisao je na Twitteru uz objavljenu fotografiju republikanski kongresmen Thomas Massie iz savezne države Kentucky.

Ethan Crumbley (15) u utorak je pucnjevima iz poluautomatskog pištolja usmrtio četvero učenika srednje škole u Oxfordu, malom gradu u Michiganu.

Ne propustite: Baletni triptih 'Infinitas' na daskama Narodnog pozorišta Sarajevo

Ne propustite: Baletni triptih 'Infinitas' na daskama Narodnog pozorišta Sarajevo

Još šest đaka i nastavnik su ranjeni, a događaj je iznova potaknuo žestoke rasprave o sigurnosti u školi, kontroli oružja i pravu na posjedovanje oružja.

Massie je, pak, objavio fotografiju sebe i šest drugih osoba na kojoj drže vatreno oružje nalik na strojnicu M60, poluautomatsku pušku AR-15 i puškostrojnicu Thompson.

Neka poluautomatska oružja izrađena su tako da izgledaju gotovo identično automatskom oružju.

Prema američkom zakonu, oružje poput strojnica ograničeno je na vojsku, policiju i civile koji su dobili posebne dozvole za oružje proizvedeno prije maja 1986. godine.

Njegovu su objavu osudili brojni američki zvaničnici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije