Hitlerov lik, droga, oružje: Policija upala u sjedište zloglasnih navijača Barcelone

0
Radiosarajevo.ba
Hitlerov lik, droga, oružje: Policija upala u sjedište zloglasnih navijača Barcelone
Foto: Policia Espana / Policija ostala šokirana

Velika akcija španske policije trajala je gotovo dvije godine. Zapljenili su 300.000 eura, kilogram kokaina, 5000 biljaka marihuane, deset komada oružja. Uhapsili su 14 članova navijačke grupe Boixos Nois

"Operaciju je koordinirano provelo nekoliko jedinica nacionalne policije 2. novembra, no prema nalogu suda sve je moralo ostati u tajnosti do sada", saopštila je policija u petak.

Policajci su pretražili 18 domova i lokala gdje su zaplijenili deset komada vatrenog oružja, "brojno hladno oružje", kilogram kokaina, više od 5000 biljaka marihuane te hašiš, prenose 24 sata.

"Također je zaplijenjen razni suprenacistički materijal (koji promiče superiornost neke skupine na rasnu, religijskoj ili drugoj osnovi), a povezan s radikalnom navijačkom skupinom 'Boixos Nois' i motorističkom bandom 'Hells Angels' kojoj je pripadao jedan od vođa", navedeno je.

Tiče se časopisa, simbola i zastava povezanima s Hitlerovim režimom, kao i fotografijama takozvanog "Führera".

Policija je blokirala više od 20 bankovnih računa, zapečatila tri stambena objekta i 27 vozila te zaplijenila preko 300.000 eura u gotovini za koje pretpostavlja da je zarađeno putem nezakonitih poslova organizacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije