Trump traži vraćanje smrtne kazne i smaknuće Saipova

Radiosarajevo.ba
Trump traži vraćanje smrtne kazne i smaknuće Saipova
Američki predsjednik Donald Trump pozvao je danas da Uzbekistanac osumnjičen za napad kamionom na Manhattanu u New Yorku, u kojem je osam osoba poginulo, bude osuđen na smrtnu kaznu.

"Terrorista iz New Yorka je bio sretan kada je tražio da okači zastavu Islamske države u svojoj sobi u bolnici. On je ubio osam, teško ranio 12 osoba. Trebalo bi da dobije smrtnu kaznu" naveo je Trump na svom profilu na Twitteru.

Bijela kuća ranije je saopćila da smatra Sayfullaha Saipova, koji je ubio osam ljudi u New Yorku, za "neprijateljskog borca", a da Trump razmatra mogućnost da ga pošalje u američki zatvor u zalivu Guantanamo na Kubi.

Termin "neprijateljski borac" uveden je nakon terorističkih napada na New York i Washington 11. septembra 2001. godine i upotrebljen je za zatvaranje stotina zatvorenika u Guantanamo i po drugim lokacijama gdje su SAD imale pritvorne centre.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije