Trump se prvi put naciji obratio uživo preko Facebooka

Radiosarajevo.ba
Trump se prvi put naciji obratio uživo preko Facebooka
Predsjednik SAD-a Donald Trump prvi put od kako je preuzeo funkciju obratio se narodu putem Facebooka, a govor je prenošen uživo na njegovoj stranici.

"Dragi građani, nije prošlo mnogo od kako ste me izabrali i kako je moja administracija preuzela velike obaveze koje ste nam povjerili, ali već sam pokrenuo neke ozbiljne korake. Čeka nas mnogo posla, ali sam želio da vas malo bolje uputim u pojedinosti koje smo uspješno obavili do sada. Već u prvih nekoliko dana sam se sastao s najvećim proizvođačima naše zemlje i sindikatima. Poruka je bila jasna, želimo da proizvodimo u Americi i zaposlimo naše ljude. Pokrenuo sam korake koji će osigurati zaposlenje i zadržati poslove u SAD-u", rekao je Trump.

On je dodao da ispunjava obećanja koja je dao i da je nabrojano samo nekolicina stvari koje su za sada obavljene.

Ujedno, Trump je naglasio da njegova administracija nikada neće odustati od borbe za narod SAD-a i da će to biti njihov glavni fokus kako bi poboljšali stanje.

Na kraju kratkog obraćanja zahvalio se Amerikancima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije