Trump pristao na razgovor s FBI-om u sklopu istrage oko atentata

0
Radiosarajevo.ba
Trump pristao na razgovor s FBI-om u sklopu istrage oko atentata
Foto: EPA - EFE / Donald Trump

Bivši američki predsjednik i republikanski predsjednički kandidat Donald Trump pristao je na razgovor u FBI-u u sklopu istrage oko atentata na njega ranije ovog mjeseca, objavio je dužnosnik agencije, prenosi CNN.

Razgovori sa žrtvama rutinski su dio kaznenih istraga, ali nisu obavezni.

"Razgovor s bivšim predsjednikom bit će u skladu s bilo kojim drugim razgovorom sa žrtvom koji radimo", rekao je novinarima Kevin Rojek, specijalni agent zadužen za terenski ured FBI-a u Pittsburghu.

Dodik ponovo bulazni i vrijeđa: 'Bošnjaci finansiraju Murphya, dobio sam informacije iz SIPA-e'

Dodik ponovo bulazni i vrijeđa: 'Bošnjaci finansiraju Murphya, dobio sam informacije iz SIPA-e'

FBI želi "dobiti njegovu perspektivu o onome šta je vidio, baš kao i svaki drugi svjedok zločina".

"To je standardni razgovor sa žrtvom, kao što bismo učinili za bilo koju drugu žrtvu zločina pod bilo kojim drugim okolnostima", rekao je Rojek.

Istražitelji FBI-a nastavljaju pokušavati otkriti motiv 20-godišnjeg atentatora na Trumpa, Thomasa Matthewa Crooksa. Crooks je 13. jula pucao na Trumpa s krova zgrade, u blizini mjesta gdje se održavao Trumpov izborni skup. Pritom je ubio jednog gledatelja, a Trumpa je ranio u uho. Agenti tajne službe ubili su Crooksa u razmjeni vatre.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije