SAD / Trump potpisao predsjedničku uredbu kojom se ograničava prihvat migranata

27. 01. 2017. u 23:33:00 Anadolija

Shares: 0

Američki predsjednik Donald Trump potpisao predsjedničku uredbu kojom se ograničava prihvat migranata u zemlju te kojom se uvode stroge sigurnosne procedure za izdavanje viza migrantima.

Trump je pomenutu uredbu potpisao u Pentagonu nakon svečane zakletve generala Jamesa Mattisa kojom je stupio na dužnost ministra odbrane.

Trump je tom prilikom kazao novinarima kako je potpisao uredbu kojom se omogućava, kako je rekao, "ekstremna provjera" kako bi se "radikalni islamski teroristi držali izvan SAD-a".

Nije pojasnio nikakve detalje šta će nove sigurnosne mjere u praksi značiti, ali je kazao kako je ovo samo jedna od mjera.

"Ne želimo ih ovdje. Želimo biti sigurni da ne prihvatamo u zemlju prijetnje protiv kojih se naši vojnici bore u svijetu", rekao je Trump.

Istakao je kako će SAD prihvatiti ljude koji će biti spremni da podrže tu zemlju i, kako je rekao, istinski vole njene stanovnike.

Trump je ranije danas u televizijskom intervjuu kazao da će sirijski kršćani imati prioritet prilikom podnošenja zahtjeva za status izbjeglica u SAD-u.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA