Trump: političar koji i dalje nije procesuiran!

0
Radiosarajevo.ba
Trump: političar koji i dalje nije procesuiran!
Foto: EPA-EFE / Donald Trump/Arhiva

Tužitelj Glenn Kirschner pridružio se Jasonu Johnsonu s MSNBC-a kako bi razgovarali o brojnim kriminalnim aktivnostima koje se vežu uz Donalda Trumpa i koje bi eventualno mogle srušiti bivšeg američkog predsjednika.

Detaljno su analizirali saslušanje svjedoka 6. januara 2021. godine o optužbama za "petljanje" u izbore i pokušali saznati da li će Ministarstvo pravde napraviti nešto po tom pitanju i u kojem vremenskom periodu.

Tim O'Brien kazao je kako je stvarna važnost saslušanja svjedoka 6. januara jer bi se tim putem moglo natjerati Ministarstvo pravde da optuži Trumpa i njegove saradnike za "izvođenje državnog udara."

Nikšić: "Ukoliko uskratimo saglasnost Gavrankapetanoviću to bi bila vrsta prevare"

Nikšić: "Ukoliko uskratimo saglasnost Gavrankapetanoviću to bi bila vrsta prevare"

Podsjećamo, Komisija Predstavničkog doma američkog Kongresa koja istražuje pobunu i upad na Capitol 6. januara 2021., krivicu za te događaje je pripisala Donaldu Trumpu, navodeći da nije riječ o spontanim neredima već "pokušaju puča" i direktnom rezultatu pokušaja poraženog predsjednika da poništi rezultat izbora 2020. godine.

Uz emitovanje 12-minutnog video snimka smrtonosnog nasilja, koji do prošlog mjeseca nije javno prikazan, i iznenađujuća svjedočenja najbližih Trumpovih saradnika, komisija je uz brojne detalje iznijela argument da su Trumpove ponavljane laži o izbornoj prevari i javni pokušaj da zaustavi proglašenje pobjede Joea Bidena doveli do napada i ugrozili američku demokratiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije