Trump planirao izgradnju "Trumpove kule" u Moskvi

Radiosarajevo.ba
Trump planirao izgradnju "Trumpove kule" u Moskvi
Kompanija američkog predsjednika Donalda Trumpa je pokušala da postigne dogovor o izgradnji Trampove kule u Moskvi, u trenutku kada je bio u trci za predsjednika SAD krajem 2015. i 2016. godine.

Investitori i Trumpova kompanija "Trump Organization" su potpisali pismo o namjeri za izgradnju Trumpove kule u Moskvi, ali je taj projekat, zbog nedostatka zemljišnih i drugih dozvola, otkazan krajem januara 2016. godine, neposredno prije početka preliminarnih predsjedničkih izbora u SAD, prenosi Wahsington post, pozivajući se na ljude upoznate sa prijedlogom.

Pisanje Washington Post dolazi usred istrage nezavisnog specijalnog savjeta i kongresnih komiteta o miješanju Rusije u američke izbore, što su i Trump i ruska vlada negirali. U julu 2016. godine, Trump je demantovao poslovne veze sa Rusijom, napisavši tada na Twitteru: "Da se zna, imam NULA investicija u Rusiji".

Dan kasnije je na konferenciji za novinare rekao: "Nemam ništa sa Rusijom".

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije