Trump osuđen, mora platiti 83 miliona dolara

2
Radiosarajevo.ba
Trump osuđen, mora platiti 83 miliona dolara
Foto: EPA / Donald Trump

Carroll, bivša kolumnistica magazina Elle, tvrdi da ju je Trump silovao devedesetih u robnoj kući Bergdorf Gudman na Manhattanu. Trump je te optužbe negirao, a za kolumnisticu je kazao da je "luđakinja".

Donald Trump, bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država i mogući republikanski kandidat na predstojećim predsjedničkim izborima, osuđen je u slučaju tužbe kolumnistice E. Jean Carroll.

Ona je tužila Trumpa jer joj je, kazala je, naštetio reputaciji lažući o seksualnom napadu na nju i nazivajući je luđakinjom.

Denis Bećirović nastavlja diplomatsku ofanzivu: Evo gdje putuje sada

Denis Bećirović nastavlja diplomatsku ofanzivu: Evo gdje putuje sada

Osamdesetgodišnja Carroll je u svom iskazu rekla da su joj laži uništile ugled jer je govorila istinu o napadu i da su je odmah izložile napadima na internetu, uključujući prijetnje smrću. Carroll, bivša kolumnistica magazina Elle, tvrdi da ju je Trump silovao devedesetih u robnoj kući Bergdorf Gudman na Manhattanu.

Sud je Trumpu naložio plaćanje 18.3 miliona dolara (32,9 miliona KM) odštete (11 miliona dolara za oštećenje ugleda Carroll, 7.3 miliona dolara za emocionalnu štetu i ostalu odštetu) i dodatnih 65 miliona dolara kaznene odštete. Ukupni iznos koji mora platiti iznosi 83.3 miliona dolara (149,3 miliona KM). Trump se nije pojavio na izricanju presude.

Melania i Donald Trump u problemima? Jedan detalj zaintrigirao društvene mreže

Melania i Donald Trump u problemima? Jedan detalj zaintrigirao društvene mreže

Trump je, inače, već bio proglašen odgovornim za klevetu Carroll dok je bio predsjednik, kada je ismijavao njene tvrdnje da ju je seksualno zlostavljao.

Zbog toga je sud u petak bio zadužen samo za određivanje iznosa koji bi joj trebao biti plaćen kao odšteta, prenosi NBC.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije