Trump o tragičnoj fotografiji oca i kćerke iz Meksika: Mrzim je

Radiosarajevo.ba
Trump o tragičnoj fotografiji oca i kćerke iz Meksika: Mrzim je

Uznemirujuća slika Oskara Ramireza i njegove kćerke Valerije, koja nije imala ni dvije godine, koji su se utopili prelazeći rijeku Rio Grande, raširila se internetom i izazvala žestoke reakcije u Americi zbog toga kako se Trumpova administracija odnosi prema djeci migranata koja su zadržana na američko-meksičkoj granici.

Tragična fotografija utopljenog oca i bebe razbjesnila svjetsku javnost

Na fotografiji se vide dva beživotna tijela privijena jedno uz drugo - otac i dijete.

Predsjednik SAD Donald Trump fotografiju je komentirao riječima "Mrzim je" i odmah krivnju prebacio na demokrate u Kongresu jer nisu promijenili zakonske regulative kada je riječ o dobivanju azila i trenutnoj krizi na južnim granicama SAD-a.

Vođa manjinske stranke u Senatu Chuck Schumer uzvratio je Trumpu: "Nije riječ o dilerima, skitnicama ili kriminalcima. Riječ je o ljudima koji bježe od užasa s kojim se svakodnevno susreću u svojoj zemlji."

Senat je u srijedu potvrdio da je odobrio iznos od 4,6 milijuna dolara za humanitarnu pomoć pograničnom području SAD-a i Meksika. Predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi Trumpa je pozvala na pregovore. 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije