Trump na Twitteru izvrijeđao televizijsku voditeljicu

Hina
Trump na Twitteru izvrijeđao televizijsku voditeljicu
Predsjednik Amerike Donald Trump je putem Twittera napao američku televizijsku voditeljicu Miku Brzezinski nazvavši je ludom i tvrdeći da je odbio susret s njom dok je krvarila nakon face liftinga.

Trumpov uvredljivi tweet naišao je na snažne kritike i među njegovim republikancima.

Mete posljednjeg Trumpovog napada na medije bili su voditelji emisije Morning Joe, političkog talk showa televizijske mreže MSNBC na kojoj je često gostovao tokom predsjedničke kampanje.

"Čuo sam da slabo gledani @Morning_Joe govori loše o meni (ne gledam to više). Zašto su onda luda Mika niskog IQ-a, zajedno s Psiho Joem, došli u Mar-a-Lago tri noći z redom oko Nove godine", pitao je Trump u svom tweetu.

Tokom predizborne kampanje voditelji Joe Scarborough i Mika Brzezinski bili su kritizirani zbog čestih prijateljskih telefonskih intervjua s Trumpom, no on se nakon izbora okrenuo protiv njih.

Trump, čiji Twitter račun prati gotovo 33 miliona sljedbenika, tvrdi da je par "insistirao da mu se pridruži" u Mar-a-Lagu, njegovom ekskluzivnom klubu i hoteli na Floridi, gdje je proveo mnogo vikenda od stupanja na dužnost. Trump je u tweetu ustvrdio da je odbio susresti se s njima i dodao da je u to vrijeme Brzezinski "teško krvarila od face-liftinga", operacije zatezanja kože lica i vrata.

Trumpov je tweet izazvao val osuda.

"Tužan je dan za Ameriku kada predsjednik svoje vrijeme provodi ponašajući se nasilnički, lažući i bavi se sitnim osobnim napadima umjesto da radi svoj posao", rekla je u izjavi glasnogovornica MSNBC-a Lorie Acio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije